(ВІДЕО) «Найближчий до вас рятівник - це ви сам», – наголошує бойовий медик «Сталевого кордону» Кирило

НАЗАД
29 липня 2023 16:07

Кирило родом з Києва, з дитинства мріяв стати медиком, тож вступив на навчання до Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця. Його життєвий шлях переплітається зі службою у Збройних силах України, цивільною хірургічної практикою та службою в лавах Державної прикордонної служби України.

Під час вторгнення рф у 2014 році Кирило навчався на першому курсу інтернатури та вирішив рятувати поранених бійців у зоні бойових дій. Після прибуття до військкомату його направили до Військово-медичної академії, після завершення якої він брав участь у бойових діях у районах проведення АТО у складі ЗСУ.

Після закінчення контракту повернувся до цивільного життя, пройшов хірургічну спеціалізацію та встиг попрацювати в двох приватних клініках.

З початком повномасштабної агресії росії навесні 2022 року знову мобілізувався, але цього разу вже до лав Державної прикордонної служби та згодом за власним бажанням перевівся до новоствореної бригади «Сталевий Кордон». Тут бойовому медику знадобився отриманий попередньо досвід. У складі свого підрозділу він потрапив в зону бойових діях на Бахмутський напрямок. «Це були найгарячіші евакуації, по наших санітарних машинах постійно працював міномет ворога»,  – згадує Кирило.

Як професійний хірург з бойовим досвідом, він зазначає, що дуже важливо, у разі отримання поранення, вміти швидко надавати собі, або побратимові першу домедичну допомогу. Завдяки цьому вдається врятувати життя пораненому. «Вам необхідно вдосконалювати свої навички з тактичної медицини постійно, тому що коли відбувається поранення, найближчий до вас рятівник - це ви сам», – наголошує медик.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси